top of page

LWS

 

In het hartje van Maastricht ligt op de Boschstraat het ExpresZo dispuutshuis LWS. Al jaren is deze 3e verdieping gekoloniseerd door ExpresZo, al zolang dat niemand van de actieve en buitenbeeld leden weten waar ons fornuis in de keuken vandaan kwam. Met 5 actieve meiden is er altijd wat te beleven op LWS. Of het nu een goeie zuipavond is, een filmavondje of toch voor die ene keer samen studeren, het is hier altijd gezellig. Na een geslaagde avond in de kroeg kunnen we altijd rollend naar huis en worden we de volgende ochtend vaak wakker met meer ExpresZiennes in huis dan die er wonen. Of de sloten op de deuren van de kamers überhaupt nog werken is nog maar de vraag, omdat de deuren altijd open staan. Voor iedere ExpresZienne voelt LWS als een tweede thuis.

IMG_6362.jpg
63029968-91da-45c9-83f8-8db56c9a54bd.jpg

Lava

Huize lava, ook wel de speeltuin genoemd vanwege de vele escalatie borrels tijdens de afgelopen inkom op onze binnenplaats. Maar boven alles Lava, van Laura en Valerie, al heeft Val nu haar kamer doorgeschoven naar Jenny. Bij binnenkomst word je altijd hartelijk gegroet door het droogrek met daarop de schone was die daar gemiddeld al 3 dagen hangt. Het is een plek waar de donderdag als heilige brakdag wordt beschouwd en we met 13 man neerstrijken op de parel van een bank van Lau. Lava, een plek waar het afval zich opstapelt en de afwas af en toe vergeten wordt. Verder wordt ons self-made mini balkonnetje gebruikt om lekker te borrelen en even een kleurtje op te doen. En vanwege de strategische locatie dicht bij het station wordt het ook wel gebruikt als tussenstop door vele ExpresZiennes, voordat deze weer de trein naar 't noorden pakken. Kortom een plek waar de deur altijd open staat en de bank altijd gevuld is.

ST

 

Misschien niet een echt dispuutshuis, maar op 14 hoog tussen de wolken hebben wij onze prachtige st. Creatief als we zijn is ons plekje vernoemd naar de standaard van elke goede borrel: de shotjestoren. In de keuken zijn we een geoliede machine en zetten we vaak lekkere maaltjes op tafel. Het is dan ook geen straf om op st mee te eten. De heerlijke bank is een geliefde uitkaterplek voor sommigen, nadat de drank op woensdag rijkelijk heeft gevloeid. Waarna we in de ochtend dan altijd weer kunnen genieten van de relatable quotes van Marie-Claire. Toch wordt er zo nu en dan ook nog vleitig samen gestudeerd. Met onze duiven ‘huisdiertjes’ op het balkon hoeven we ons nooit alleen te voelen. Het eist een kort ritje in de fragiele lift, maar dan heb je ook een uitzicht waar je uren van kunt genieten.

WhatsApp Image 2022-07-16 at 6.16_edited.jpg
bottom of page